Wat is een faillissementsverslag?

keiverslag

De curator brengt na het uitspreken van het faillissement binnen 1 maand verslag uit over de stand van de boedel. Daarna brengt hij elke drie maanden een verslag uit.

Per rechtbank verschilt het beleid over de verslagtermijnen bij faillissementen die langer duren. Ook incidenteel kan de rechter-commissaris toestemming geven om de frequentie van verslaglegging te verlagen.

De verslagen worden gepubliceerd in het Centraal Insolventieregister. Op verzoek van de curator kan de rechter-commissaris de termijn voor de verslaglegging verlengen. Faillissementsverslagen van natuurlijke personen worden niet gepubliceerd op rechtspraak.nl. Alleen de failliet en u als crediteur hebben in beginsel recht op inzage in de niet openbare faillissementsverslagen.

Met de invoering van het digitaal insolventiedossier in het kader van het KEI-project van de rechtspraak worden de verslagen via een internet-formulier opgesteld en uitgebracht, waardoor alle verslagen dezelfde indeling en opmaak hebben.

Verslagen zijn ook te doorzoeken! Kijk op http://failimprove.nl om op trefwoord te zoeken in duizenden faillissementsverslagen.

 

Wat is een faillissementsverslag?
Help ons door deze pagina te waarderen!

Trefwoord(en): , ,

Een specifiekere vraag over dit onderwerp?

Stel deze dan via het vraagformulier en u krijgt persoonlijk antwoord.

Laat een reactie achter