Hebt u een vordering op een schuldenaar in het Verenigd Koninkrijk?

Verenigd-Koninkrijk

 

Indien het niet lukt om uw schuldenaar te bewegen om de openstaande factuur te voldoen, dan zult u in het Verenigd Koninkrijk een gerechtelijke procedure moeten starten. Dit kan middels een bodemprocedure. Ook kunt u een Europese incassoprocedure starten als uw vordering in hoofdsom maximaal € 2.000 bedraagt.

 

Indien u kiest voor een gerechtelijke procedure, dan dient u zich bedacht te zijn dat het Engelse rechtssysteem geen crediteurenbescherming zoals in Nederland kent. Ook is het leggen van beslag moeilijker dan in Nederland.

 

Voorafgaand aan het faillissement is een betalingsregeling mogelijk met een informele of een formele overeenkomst. De formele overeenkomst is bindend voor alle schuldeisers, de informele overeenkomst is niet bindend.

 

U kunt uiteraard ook overwegen om het faillissement aan te vragen van uw schuldenaar. Dit kan op twee manieren: via het behalen van een vonnis voor de vordering of via “Statutory Demand” ofwel via een gerechtelijke sommatie. Is uw schuldenaar een natuurlijk persoon? Dan krijgt de schuldenaar indien hij failleert en zich netjes aan de regels houdt binnen 12 maanden een schone lei “Proof of discharge”. Bij ondernemingen zijn er verschillende insolventie procedures, waaronder de administratie-procedure.

 

In het Verenigd Koninkrijk worden de faillissementen gepubliceerd in de volgende registers±

Engeland en Wales: Insolvency service

Schotland:  Register of Insolvencies

Noord Ierland: Online DETI (Department of Enterprise, Trade and Investment)

 

 

 

Hebt u een vordering op een schuldenaar in het Verenigd Koninkrijk?
Help ons door deze pagina te waarderen!

Trefwoord(en): , ,

Een specifiekere vraag over dit onderwerp?

Stel deze dan via het vraagformulier en u krijgt persoonlijk antwoord.

Laat een reactie achter